Inchide

Programează-te online!

Este programarea pentru tine?

Data Nașterii

Ați mai fost la CardioPrima înainte?

Ce tip de serviciu ai nevoie?

  • Servicii consultative
  • Diagnostic funcțional cardiologic
  • Diagnostic funcțional neurologic
  • Diagnostic Ultrasonografic (USG)
  • Centrul de control al anticoagulării orale (CCAO)
  • Cabinet de somnologie
  • Cabinet de aritmologie
  • Sincope - diagnostic și tratament
  • Pachete de sănătate
Fă o programare
Romanian
Russian
English
(+373 22) 894 222
(+373 79) 512 512

Alimentația și anticoagulantele orale

Alimentația și anticoagulantele orale

img

Anumite afecțiuni cardiovasculare (fibrilația atrială, protezele valvulare cardiace, tromboembolismul pulmonar, tromboza venoasă profundă etc.) necesită administrarea medicamentelor anticoagulante cum ar fi warfarina sau acenocumarolul. Aceste medicamente previn formarea trombilor (cheagurilor de sânge) și scad riscul complicațiilor tromboembolice (accident vascular cerebral, tromboembolie pulmonară). Deși există un mare număr de persoane care administrează aceste medicamente, puține știu că eficiența lor este influențată de alimentație.

În procesul de coagulare (formare a trombilor) un rol important îi revine vitaminei K, de aceea persoanele care administrează medicamente anticoagulante trebuie să fie atente la aportul alimentar al acestei vitamine. Alimentele bogate în vitamina K scad eficiența anticoagulantelor favorizând coagularea sângelui și predispun la formarea de cheaguri în interiorul inimii. În acest fel, crește riscul de accident vascular cerebral.

NU ELIMINAȚI COMPLET DIN ALIMENTAȚIE VITAMINA K

Aportul de vitamină K în alimentație nu trebuie eliminat complet, aceasta fiind prezentă într-o varietate mare de produse alimentare sănătoase. Dacă administrați anticoagulante, este recomandat să aveți o alimentație cât se poate de constantă, fără modificări bruște sau majore în timpul tratamentului, astfel încât coagularea sângelui (INR- ul) să nu varieze foarte mult.

Dacă vă modificați dieta și măriți sau scădeți consumul de alimente bogate în vitamina K, este necesar să consultați medicul pentru a ajusta doza medicamentelor anticoagulante.

Mai jos vă prezentăm o listă de alimente bogate în vitamina K, consumul cărora trebuie monitorizat / limitat

  • Varza
  • Broccoli
  • Conopida
  • Spanacul
  • Morcovii cruzi
  • Ardeiul gras
  • Ceaiul verde
  • Pătrunjelul proaspăt
  • Gălbenușul de ou
  • Roșiile
  • Ceapa preparată
  • Mazărea verde.
img
112
567
img
23

Servicii

Despre noi

Despre noi    Centrul medical CardioPrima și-a lansat activitatea in anul 2014, și este Prima și Unica clinică privată cu specific cardiologic din Republica Moldova.    Clinica ofe

Vezi Detalii