Inchide

Programează-te online!

Este programarea pentru tine?

Data Nașterii

Ați mai fost la CardioPrima înainte?

Ce tip de serviciu ai nevoie?

  • Servicii consultative
  • Diagnostic funcțional cardiologic
  • Diagnostic funcțional neurologic
  • Diagnostic Ultrasonografic (USG)
  • Centrul de control al anticoagulării orale (CCAO)
  • Cabinet de somnologie
  • Cabinet de aritmologie
  • Sincope - diagnostic și tratament
  • Pachete de sănătate
Fă o programare
Romanian
Russian
English
(+373 22) 894 222
(+373 79) 512 512

CONSULTAȚIA CARDIOLOGICĂ

CONSULTAȚIA CARDIOLOGICĂ

img

Consultaţia este o etapă importantă în evaluarea unui pacient cu prezumție de boală cardiovasculară sau cu un diagnostic deja cunoscut în acest sens. Consulația în cardiologie nu poate fi omisă sau înlocuită cu investigații imagistice, oricât de performante și avansate ar fi acestea.

Cardiologia este o specialitate în care comunicarea corectă și țintită cu pacientul, împreună cu examenul fizic, au o pondere importantă în stabilirea unui diagnostic corect iar mai apoi a pașilor de urmat de către pacient.

Ce presupune consultația cardiologică?

Astfel, consultaţia cardiologică presupune:

    - discuţia cu medicul în care sunt relatate simptomele, factorii de risc cardiovascular, antecedentele patologice personale sau familiale, orice alte aspecte considerate relevante. 

    - examinarea clinică - medicul va asculta cu stetoscopul cordul, respirația, va determina tensiunea arterială și pulsul.

    - efectuarea şi interpretarea electrocardiogramei.

    - stabilirea investigațiilor suplimentare necesare pentru a stabili un diagnostic de precizie.

    - recomandări privind stilul de viață și tratament medicamentos.

Pentru a stabili diagnosticul, medicul vă poate recomanda anumite explorări suplimentare:  test de efort, monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale (MATA), monitorizare ambulatorie a electrocardiogramei (Holter ECG) și explorări paraclinice specifice - radiografia cardio-pulmonară, ecografia cardiacă transtoracică sau transesofagiană, ultrasonografia vaselor (Doppler vascular).

Când este necesară o consultație cardiologică?

Trebuie să apelați la o consultație cardiologică de specialitate dacă:

  1. Aveți simptome precum: dureri în piept, palpitații, dispnee, oboseală, slăbiciune, amețeli, tulburări de ritm cardiac, edeme în zona gleznelor, pierderi de conștiență.
  2. Suferiți de obezitate, diabet zaharat, hipercolesterolemie sau hipertensiune arterială.
  3. Aveți rude cu boli de inimă sau accident vascular cerebral, mai ales o la vârsta tânără. Descoperirea în fază incipientă a semnelor de ateroscleroză şi aplicarea măsurilor și tratamentului corespunzător vor reduce semnificativ riscul pentru dummneavoastră.
  4. Aveți deja diagnosticată o boală cardiovasculară și aveți nevoie de prescrierea sau corecția tratamentului.

Majoritatea bolilor cardiovasculare (ale arterelor coronare, valvelor cardiace sau muşchiului cardiac) necesită urmărire cardiologică periodică (anuală dacă starea clinică este stabilă sau mai frecventă, când se modifică ceva în simptomatologia pacientului sau este necesară urmărirea periodică a unor parametri obiectivi).

Care este pregătirea pentru consult?

Atunci când veniţi la un consult cardiologic va trebui să aduceţi cu dumneavoastră toate documentele medicale pe care le aveţi (electrocardiograme vechi, bilete de ieşire din spital, consulturi prealabile, analize recente). Este indicat să vă notaţi medicamentele pe care le luaţi (nume, doză). Nu întrerupeţi medicaţia în ziua în care veniţi la medic decât dacă vi s-a cerut acest lucru în mod special. Este bine să fiţi văzut de către medic sub tratamentul pe care îl luaţi în mod obişnuit.

Rezultatele consultului

În funcţie de anamneză, examen obiectiv, electrocardiogramă şi valorile tensiunii arteriale medicul ar putea să recomande noi investigații pentru stabilirea diagnosticului sau evaluarea riscului de evenimente cardiovasculare majore.

Vi se va recomanda un tratament igieno-dietetic însoţit sau nu de unul medicamentos. Regimul igieno-dietetic se va referi la tipul de dietă pe care va trebui să o urmaţi şi tipul de efort fizic pe care aveţi voie sau este indicat să îl faceţi. Vi se va explica ce medicamente trebuie să luaţi, dacă există precauţii speciale de urmat sau analize periodice de urmărit.

Vi se va comunica dacă şi când este necesar un control clinic sau prin alte teste specifice.

img
112
567
img
23

Servicii

Despre noi

Despre noi    Centrul medical CardioPrima și-a lansat activitatea in anul 2014, și este Prima și Unica clinică privată cu specific cardiologic din Republica Moldova.    Clinica ofe

Vezi Detalii