Inchide

Programează-te online!

Este programarea pentru tine?

Data Nașterii

Ați mai fost la CardioPrima înainte?

Ce tip de serviciu ai nevoie?

  • Servicii consultative
  • Diagnostic funcțional cardiologic
  • Diagnostic funcțional neurologic
  • Diagnostic Ultrasonografic (USG)
  • Centrul de control al anticoagulării orale (CCAO)
  • Cabinet de somnologie
  • Cabinet de aritmologie
  • Sincope - diagnostic și tratament
  • Pachete de sănătate
Fă o programare
Romanian
Russian
English
(+373 22) 894 222
(+373 79) 512 512

Consultația neurologului

Consultația neurologului

img

Un neurolog este medicul specializat în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului nervos central (creierului, măduvei spinării), sistemului nervos periferic (nervilor periferici) și mușchilor.

Afecțiunile și simptomele ce țin de competența medicului neurolog sunt:

Durerile de cap – durerile de cap sunt durerile pe care toată lumea le-a experimentat. Dacă durerile de cap sunt de o intenstate mare, de lungă durată sau sunt asociate cu vărsături, amorțeli în mâini nu ezitați să consultați un neurolog.

Durerile cronice – durerea cronică este durerea care durează timp de câteva luni sau chiar ani. Această durere poate fi rezultatul unei boli sau al unui accident.

Amețeala – se resimte ca fiind o senzație de vertij sau de dezechilibru. Vertijul va face să  simțiți că lucrurile din jurul dumneavoastră se rotesc. Dezechilibrul este dificultatea în menținerea echilibrului.

Amorțeala sau furnicăturile – dacă ele sunt continue, apar brusc sau sunt localizate doar pe o parte a corpului pot fi semnele unui accident vascular cerebral, caz în care aveți nevoie de ajutor medical cât mai rapid.

Slăbiciunea – este nevoia exercitării unui efort suplimentar de a mișca mâinile și picioarele. Aceast simptom ar putea fi rezultatul unei afecțiuni grave a sistemului nervos, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

Problemele de mișcare (dificultatea de mers, tremorul) – aceste probleme pot întrerupe activitățile dumneavoastră zilnice și necesită un diagnostic și tratament specific.

Convulsiile – pierderile de conștiință.

Problemele de memorie sau momentele de confuzie – simptomele date pot fi cauzate de encefalopatia discirculatorie, diabetică, boala Alzheimer.

Problemele legate de somn – narcolepsia, inclusiv cauze evidente ale problemei legate de somn, cum ar fi mersul la culcare prea târziu, stările precum apneea în somn, anxietatea, coșmarurile.

Deși unele probleme de mai sus se pot limita doar la consultul medicului de familie, în cazul în care tratamentele recomandate nu funcționează sau aveți alte simptome neobișnuite, ar putea fi necesar consultul unui neurolog.

O consultație neurologică reprezintă primul pas în diagnosticarea acestor afecțiuni, deoarece medicul dumneavoastră de familie nu poate să vă acorde întotdeauna un răspuns concret cu privire la starea dumneavoastră de sănătate.

În cadrul unui consult neurologic, medicul discută cu pacientul despre simptomele pe care acesta le resimte, despre momentul apariției bolii, istoricul bolii, formele de manifestare, inclusiv examinarea fizică și testarea neurologică.

Un examen neurologic va testa forța musculară, reflexele și coordonarea. Deoarece diferite tulburări pot avea simptome similare, medicul trebuie să facă și alte teste suplimentare pentru a ajunge la un diagnostic corect. 

Este foarte important ca la consultul neurologic să prezentați toate investigațiile anterioare, pentru ca medicul să își formeze o viziune de ansamblu despre afecțiunea pacientului, inclusiv cele care nu țin direct de afecțiunea neurologică.

Astfel, în scopul de a oferi un diagnostic cât mai corect, neurologul poate indica următoarele investigații:

  1. Tomografia computerizată (CT cerebral), va permite vizualizarea structurilor creierului;
  2. Rezonanța magnetică nuclaeră (RMN), va permite vizualizarea creierului și măduvei spinării;
  3. Electroneuromiografia (EMG), pentru a verifica buna funcționarea a nervilor periferici și mușchilor.
  4. Electroencefalografia (EEG, Video-EEG monitorizare) – test important în diagnosticul epilepsiei.

Ca urmare a examinării şi efectuării investigațiilor, neurologul poate prescrie tratamentul pentru afecțiunea diagnosticată.

img
112
567
img
23

Servicii

Despre noi

Despre noi    Centrul medical CardioPrima și-a lansat activitatea in anul 2014, și este Prima și Unica clinică privată cu specific cardiologic din Republica Moldova.    Clinica ofe

Vezi Detalii