Expunerea la soare și bolile reumatice
Expunerea la soare și bolile reumatice
Expunerea la soare poate să ne influenţeze starea de sănătate încă din primele zile de viaţa. Aceasta, însă, trebuie să fie adaptată vârstei, nevoilor fiecăruia şi patologiilor existente care se pot ameliora sau agrava.
La vârstnicii diagnosticaţi cu reumatism cronic degenerativ (artroză), razele soarelui pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare şi la creşterea mobilizării acestora.
Vitamina D are rolul de a menţine nivelul normal al calciului şi al fosforului în sânge
Interacţiunea cu soarele se realizează prin intermediul pielii. Această este cea mai mare „glandă” a corpului uman ce produce vitamina D, implicată în creşterea absorbţiei calciului din alimente şi stoparea pierderii acestuia prin urină.
Soarele, adjuvant în tratamentul osteoporozei
În cazul vârstnicilor, soarele este un adjuvant în tratamentul osteoporozei, afecţiune întâlnită mai des la femei, mai ales la menopauză. Afecţiunea este caracterizată printr-o fragilitate osoasă cu creşterea riscului de fractură.
Interacţiunea tegumentelor cu soarele poate să aibă efect benefic şi în psoriazis, prin ameliorarea leziunilor pielii. Acest tip de afecţiune cutanată poate fi însoţită şi de variate forme de artropatie.
În plus, expunerea la soare este indicată şi în bolile reumatice inflamatorii cronice, dar cel mai mult ajută la poliartrita cronică evolutivă. Masajul valurilor şi razele soarelui reuşesc să amelioreze durerile atât de neplăcute ale reumaticilor.
Lupusul și expunerea la soare
Pacientul cu lupus trebuie să se ferească de soare, de razele ultraviolete. Un sezon la mare de câteva zile poate fi foarte foarte dăunător unui bolnav care suferă de lupus. Totuși, cu careva pregătiri, pacienții cu lupus se pot bucura de soare, evitați expunerea la soare în orele amiezii, îmbracați haine care să reflecte sau să absoarbă razele soarelui, utilizați creme de protecție.
Servicii
Servicii consultative
Diagnostic funcțional cardiologic
Diagnostic funcțional neurologic
Diagnostic Ultrasonografic (USG)
Centrul de control al anticoagulării orale (CCAO)
Cabinet de somnologie
Cabinet de aritmologie
Sincope - diagnostic și tratament
Pachete de sănătate
Despre noi
Despre noi Centrul medical CardioPrima și-a lansat activitatea in anul 2014, și este Prima și Unica clinică privată cu specific cardiologic din Republica Moldova. Clinica ofe
Vezi Detalii