Inchide

Programează-te online!

Este programarea pentru tine?

Data Nașterii

Ați mai fost la CardioPrima înainte?

Ce tip de serviciu ai nevoie?

  • Diagnostic funcțional neurologic
  • Diagnostic funcțional cardiologic
  • Diagnostic Ultrasonografic (USG)
  • Servicii consultative
  • Centrul de control al anticoagulării orale (CCAO)
  • Cabinet de somnologie
  • Cabinet de aritmologie
  • Sincope - diagnostic și tratament
  • Pachete de sănătate
Fă o programare
Romanian
Russian
English
(+373 22) 894 222
(+373 79) 512 512

Expunerea la soare și bolile reumatice

Expunerea la soare și bolile reumatice

img

Expunerea la soare poate să ne influenţeze starea de sănătate încă din primele zile de viaţa. Aceasta, însă, trebuie să fie adaptată vârstei, nevoilor fiecăruia şi patologiilor existente care se pot ameliora sau agrava.

La vârstnicii diagnosticaţi cu reumatism cronic degenerativ (artroză), razele soarelui pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare şi la creşterea mobilizării acestora.

Vitamina D are rolul de a menţine nivelul normal al calciului şi al fosforului în sânge

Interacţiunea cu soarele se realizează prin intermediul pielii. Această este cea mai mare „glandă” a corpului uman ce produce vitamina D, implicată în creşterea absorbţiei calciului din alimente şi stoparea pierderii acestuia prin urină.

Soarele, adjuvant în tratamentul osteoporozei

În cazul vârstnicilor, soarele este un adjuvant în tratamentul osteoporozei, afecţiune întâlnită mai des la femei, mai ales la menopauză. Afecţiunea este caracterizată printr-o fragilitate osoasă cu creşterea riscului de fractură.

Interacţiunea tegumentelor cu soarele poate să aibă efect benefic şi în psoriazis, prin ameliorarea leziunilor pielii. Acest tip de afecţiune cutanată poate fi însoţită şi de variate forme de artropatie.

În plus, expunerea la soare este indicată şi în bolile reumatice inflamatorii cronice, dar cel mai mult ajută la poliartrita cronică evolutivă. Masajul valurilor şi razele soarelui reuşesc să amelioreze durerile atât de neplăcute ale reumaticilor.

Lupusul și expunerea la soare

Pacientul cu lupus trebuie să se ferească de soare, de razele ultraviolete. Un sezon la mare de câteva zile poate fi foarte foarte dăunător unui bolnav care suferă de lupus. Totuși, cu careva pregătiri, pacienții cu lupus se pot bucura de soare, evitați expunerea la soare în orele amiezii, îmbracați haine care să reflecte sau să absoarbă razele soarelui, utilizați creme de protecție.

img
112
567
img
23

Servicii

Despre noi

Despre noi    Centrul medical CardioPrima și-a lansat activitatea in anul 2014, și este Prima și Unica clinică privată cu specific cardiologic din Republica Moldova.    Clinica ofe

Vezi Detalii